Σχετικά με εμάς


Βασιστείτε σε υπέροχα φαγητά και εξαιρετικές υπηρεσίες.
Κάθε επισκέπτης, ακόμη και ένας λάτρης μη θαλασσινών, είναι βέβαιο ότι θα βρει κάτι για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του.

Το παλαιότερο θαλασσινό εστιατόριο της πόλης, με ιστορία 90 ετών! Εδώ θα τα βρείτε όλα. Γυαλιστερές και κυδώνια μοναδικής νοστιμιάς, μύδια μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, αχινούς, ολόγλυκες γαρίδες, καραβίδες και εξαιρετική ταραμοσαλάτα. Μην ξεχάσετε να πάρετε επίσης «καρπάτσιο» συναγρίδας. Απλές συνταγές, καθαρές γεύσεις.
Ο χώρος είναι περιποιημένος, με ανοιχτή κουζίνα, μεγάλη βεράντα και θέα στον Θερμαϊκό.
Η κάβα είναι πλούσια, με κρασιά από όλη την Ελλάδα.


ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Η Ιστορία μας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1926

Η Μαύρη Θάλασσα με 5 βραβεία Gourmet στο ενεργητικό της, σας καλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας και πιο συγκεκριμένα του Βορείου Αιγαίου. Στο «τιμόνι» της κουζίνας της βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τοκίδης (ιδιοκτήτης) και η σύζυγός του Σόνια Μαργαρίτη, αμφότεροι υπέρμαχοι της απλότητας και της ύψιστης ποιότητας πρώτης ύλης.

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο στο 1926 συναντάμε μια οικογενειακή ταβέρνα που έκανε το κοινό της να «παραμιλάει» στην Τούμπα. Σήμερα, η Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί πλέον στην Καλαμαριά, ωστόσο διατηρεί τον ίδιο σεβασμό στον πελάτη και έχει κατορθώσει να συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης.

Ο κατάλογος τιμά και στηρίζει τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το ψάρι και τα θαλασσινά προέρχονται από ψαράδες και καΐκια της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακόμη και τα αποστάγματα έχουν έναν καθαρά ελληνικό χαρακτήρα. Ένα υπέροχο ταξίδι στις φρέσκιες γεύσεις των Ελληνικών θαλασσών.

Στο νέο, ανανεωμένο μας χώρο, με θέα που μαγνητίζει τα βλέμματα και πολύ εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πόλης, στη Νέα Κρήνη της Καλαμαριάς, σας περιμένουμε να απολαύσετε τις δημιουργίες μας. Το καινούριο μενού, πέρα από τα γνωστά μας εδέσματα, περιλαμβάνει και νέα πιάτα, χωρίς αυτά να ξεφεύγουν από την απλότητα που διακατέχει την κουζίνα μας.

Ευρεία λίστα λευκών και ερυθρών κρασιών είναι διαθέσιμη.